Engagera dig

Som engagerad i Juridikcentrum erbjuds du en spännande möjlighet att få utöva dina juridiska kunskaper i praktiken. Du arbetar alltid i grupp tillsammans med studenter från olika terminer på juristprogrammet. Arbetet innebär att gruppen varannan vecka åker ut till några av våra samarbetspartners och där erbjuder juridisk information och hjälp till allmänheten. Utöver detta anordnar vi varje termin utbildningstillfällen och sociala aktiviteter för våra engagerade. Juridikcentrum ersätter givetvis eventuella resekostnader.

När vi söker nya medlemmar utannonserar vi det via Juridicum i Lund samt på våra kanaler i sociala medier. För att engagera dig i Juridikcentrum måste du ha påbörjat termin tre på juristprogrammet vid Lunds Universitet. Ansökan görs genom ett formulär som vi publicerar under ansökningsperioden.

Vi söker just nu inte nya medlemmar men följ oss gärna på instagram @juridikcentrum för att vara först med att få reda på när vi rekryterar!

Vad innebär ett engagemang i Juridikcentrum?

– En fördjupning i mänskliga rättigheter och socialrätt vid sidan av dina studier

– Du åtar dig att vara på plats i Malmö 2 ggr/månad enligt ett fast schema med fasta grupper. Varje pass är 2 h långt och kostnaderna för resor till och från Malmö står Juridikcentrum för.

– Praktisk erfarenhet av juridiska frågor, en FANTASTISK merit på CV:t!

-Möjlighet att delta i utbildningar och andra sociala aktiviteter under terminerna.

Mejla styrelsen.juridikcentrum@gmail.com om du har några frågor.

Vi ser fram emot din ansökan!